Szánthó Tünde

Szánthó Tünde 06303229760, sz.tunde.o@gmail.com

Gyermek-és Ifjúsági Klinikai Szakpszichológus, Alapozó terapeuta, Gyermek- és ifjúsági sématerapeuta jelölt

2016 óta foglalkozom gyermekek, serdülők és családjaik megsegítésével. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban eltöltött éveim során megismertem a családokat és más közösségeket (bölcsőde, óvoda, iskola) érintő legkülönbözőbb nehézségeket, mind a gyerekek, mind a felnőttek szempontjából. A szakszolgálati munka sokszínűsége lehetőséget adott arra, hogy a legkisebbektől (0-3 éves korig, korai fejlesztés keretében), egészen fiatal felnőtt korig foglalkozzak a gyermekeket, fiatalokat és családjukat érintő nehézségekkel.

Munkamódszerem tekintetében leggyakrabban játékterápiás és sématerápiás elemeket alkalmazok a kliensek sajatosságait figyelembe véve. Ezek a módszerek lehetőséget adnak az egyén saját erőforrásainak felfedezésére és aktivizálására, illetve kreativitásuk megélésére, ami új megoldásmódokhoz vezethet az élethelyzeti elakadásokkal kapcsolatban.

Végzettségek:

2016- Károli Gáspár Református Egyetem- okleveles pszichológus

2017/2019- Alapozó mozgásfejlesztő/terapeuta

2021- PTE: Gyermek- és Ifjúsági Klinikai és Mentálhigiénés Szakpszichológus

2022- (folyamatban) ISST által akkreditált Gyermek- és Ifjúsági Sématerapeuta

Szakmai fejlődésem érdekében elengedhetetlennek tartom a folyamatos önismereti munkát, szupervíziót és szakmai továbbképzéseken való részvételt.