Horváth Borbála

Kedves Érdeklődő! 
Horváth Borbála vagyok, pszichológus, katathym imaginatív terapeuta jelölt. 
Amiben segítségére lehetek:

  • Önismeret elmélyítése
  • Családi-párkapcsolati problémák
  • Stresszel való megküzdés és munkahelyi nehézségek
  • Enyhe hangulati problémák és szorongásos tünetek
  • Krízis helyzetek és gyászkísérés 

Horváth Borbála +36302095742 horvath.borbala.mail@gmail.com

Úgy gondolom az életben a legbátrabb dolgok közé tartozik a saját magunkkal való szembenézés. Felismerni, hogy valamilyen nehézséggel küzdünk, esetleg egy számunkra nehezen megoldható élethelyzetbe kerültünk, sokszor kényelmetlen, szorongató érzéseket kelthet. Talán még nagyobb bátorságra vall, ha lelki elakadásunk végett bizalmunkba tudunk avatni egy segítő szakembert.
Korábban a pszichiátriai rehabilitációban, manapság pedig a magánrendelés során, nap mint nap látom, milyen mértékben meg tudja nehezíteni egy lelki megbetegedés vagy probléma az egészséges és kiegyensúlyozott életvezetést. Ugyanakkor azt is tapasztalom, milyen eredmények érhetőek el a terápiás szövetségben a változtatni akarás által. Éppen ezért, igyekszem egy biztonságos, őszinte, elfogadó közeget biztosítani a hozzám fordulóknak, melyben megalakulhat ez a terápiás szövetség.

A pszichológiai tanácsadás során dinamikus és rendszerszemléletben dolgozom. Hiszek abban, hogy habár a múltban történt eseményeken, átélt élményeken változtatni nem tudunk, mégis a segítségükkel érthetjük meg igazán azt a személyt, akivé általuk formálódtunk. A közös munka során arra törekszem, hogy a hozzám fordulók segítségemmel, saját maguk fedezzék fel problémájuk mélyebb összefüggéseit. A közös gondolkodás során mélyebb önismeretre tegyenek szert és az együtt feltérképezett belső erőforrások segítségével,  képesek legyenek életükben egy új egyensúlyt kialakítani. 

A tanácsadás során szívesen használok különböző módosult tudatállapotban végzett technikákat is. Leggyakrabban KIP  (katathym imaginatív pszichoterápia) módszert alkalmazok, mely nagy segítség tud lenni abban, hogy a tudattalan tartalmakhoz közelebb kerüljünk és hatékonyabban dolgozhassunk velük. 
Szeretettel várom azokat a felnőtteket konzultációra, akik változást szeretnének elérni életük valamely területén de elakadtak vagy megrekedtek a folyamatban.
Jelenleg két helyen vagyok elérhető, Budapesten a Persona Pszichológus központban és Vácott az Átjáró Mentálhigiénés irodában.